A I N U R;
The owner //

HOME ABOUT INSTA
19-teen girl with spectacle . Pahang , Malaysia blogger.Part time blogger. Student.Civil engineer to be In Shaa Allah .
Click If u love the food ! . I will pay u back with click-ing too .
Tagboard

Welcome dear :D
Please and please don't spam!!.
Leave ur link blog :D
Happy Blogging !!

Follow me here

G ++

Past-tense


Special Thanks

Freebies Header;Atiqah Edit template by me;
Klik the Ads
Pinocchio Kdrama

Isnin, 24 November 2014 @ 5:03 PTG | 0 Cun[s]


Assalamualaikum.

Kalau masa zaman kecik kecik tu biasa dah kan baca cerita dogeng omputih pinocchio patung kayu yang bila dia tipu hidung dia akan memanjang kan ? Dulu dulu kaki lepak library tahu semata mata nak baca buku dongeng . Hehe bila besar hmmmmmm kaki lepak tu hilang.

Bermula 13/12 siaran di korea , Kdrama pinocchio ditayangkan. Bergenre ;Romance. Drama , Comedy adn family . Drama ni tak panjang . Hanya 20 episode sahaja.

The drama will be about young adults’ first step into society, and the harried process by which they become journalists. When confronted with the truth they’ll cry, get wounded, and be discouraged, but as they grow up they’ll come to realize that protecting the truth is their job.
 Bagi aku lah , tarikan utama aku nak layan drama ni sebab JONG SUK :D . Aish minat dia berlakon start dari doctor stranger and now ~ Pinocchio .

Barisan pelakon dia : Lee Jong-suk  as Choi Dal-po/Ki Ha-myung, Park Shin-hye as Choi In-ha , Kim Young-kwang as Seo Beom-jo , Lee Yu-bi as Yoon Yo Rae.



Yang aku paham dari drama ni, Ha myung adalah mangsa fitnah yang telah dilemparkan dari kemalangan meletup di kilang yg melibatkan 9 org bomba mati yang dikatakan punca dari ayah dia.Ayah dia ketua bomba.  Mak In Ha , wartawan dia macam salahkan ayah Ha myung dan membuat provokasi . Dan selepas tu kehidupan Ha Myung berubah dan takdir dia berjumpa datuk In Ha dan dia terpaksa hidup sebagai Dal Po kalau nak hidup sebab mak dia dah mati sebab dia dan mak dia terjun ke laut. Abang dia pulak terpaksa lah hidup seorang dan anggap dia je waris yang masih hidup. 

And drama ni best gilaaa (padahal baru episode 1) . Hehe. Dekat dramago baru update sampai episod 4 . So ending dia mestilah happy en.

Pinocchio drama.go


Older Post | Newer Post