A I N U R;
The owner //

HOME ABOUT INSTA
19-teen girl with spectacle . Pahang , Malaysia blogger.Part time blogger. Student.Civil engineer to be In Shaa Allah .
Click If u love the food ! . I will pay u back with click-ing too .
Tagboard

Welcome dear :D
Please and please don't spam!!.
Leave ur link blog :D
Happy Blogging !!

Follow me here

G ++

Past-tense


Special Thanks

Freebies Header;Atiqah Edit template by me;
Klik the Ads
Ohh begitu rupanyaa ehh

Khamis, 22 Mei 2014 @ 9:01 PTG | 1 Cun[s]

Assalammualaikum buat umat islam sekalian . Salam sejahtera kepada non muslim . Harini Ainur nak kongsikan mengenai telekung . Yang perempuan islam selalu pakai semasa melakukan ibadah solat .  Simple je entry ni . Tak panjang berjela jela pun . Alang alang ainur free nak buat menambah ilmu dan membuat kebaikan untuk blog ainur ni . Tak naklah kosong tanpa ilmu berguna kan ?

 Okay setelah ainur meminta 'pliss pliss ' dekat abang google pasal info info yang menarik yg telah dibuat atau telah diceritakan . Ainur decide nak kongsikan pasal telekung . Hehe . Semoga ainur dapat pahala dengan kongsikan sedikit ilmu yang ainur baru cari . Barulah manfaat sikit ber-blogging ni . Uhuk .

Nak tahu definisi dari tok ki wikipedia.com.com ni pasal telekung ?

Telekung adalah kain selubung untuk menutup aurat dan tubuh perempuan muslim ketika bersolat. Kan full boleh hadang lelaki yang bukan mahram kita dari nampak yang tak sepatutnya . Tambah dari tok ki lagi , Meliputi seluruh tubuh badan kecuali muka . Hah . Safe and safe sesangatttt .
 Tengokkk . Comei kan budak kecil tu pakai telekung . So suci murni .. . Credit gambar comel tu dari : Wordpress telekung kanak kanak . Alang alang tu ainur nak syorkan sesiapa ibu ibu takpun ayah ayah nak cari telekung tu gi usha wordpress tu okay :D

Back to tok ki kita , Warna telekung yang hendak kita pakai terpulang kepada kita lah . Nak pakai warna apa apa pun . Neon tu errrr . Taktahu nak cakap ape . Tetapi sunnah untuk menggunakan warna putih kerana Rasulullah SAW menyukai pakaian warna putih :) . Alhamdulillah . Sunnah Rasulullah sangat indah :D .

Blog pasal telekung : Azimadiyshop . Dia ade ajar DIY nak buat telekung . Haa mana mana yang rase nak bagi hadiah spesel buat bonda yang tersayang tuu gi usha blog diaa . Okay girl , boy . Saya syor yang mane terjumpa dan terkenan di hati :) . Salam pergi dulu . Bye xx

Label: , ,



Older Post | Newer Post