A I N U R;
The owner //

HOME ABOUT INSTA
19-teen girl with spectacle . Pahang , Malaysia blogger.Part time blogger. Student.Civil engineer to be In Shaa Allah .
Click If u love the food ! . I will pay u back with click-ing too .
Tagboard

Welcome dear :D
Please and please don't spam!!.
Leave ur link blog :D
Happy Blogging !!

Follow me here

G ++

Past-tense


Special Thanks

Freebies Header;Atiqah Edit template by me;
Klik the Ads
sesiapa pun ade impian masing masing rightt

Khamis, 17 April 2014 @ 12:54 PTG | 0 Cun[s]


Assalammualaikum .
bersempat sempat kita hidup lagi di dunia ini . bersyukur kepada tuhan kita kerana masih diberi nyawa untuk bernafas , mengirup udara yang maybe bersih lagi ? hehe .

So , dah hidup ini mestilah ade impian , tujuan , dream , aim . Kalau yang takde semua yang ter-tulis tu sila masuk balik ke perut mak tu . masuk . haha . gurau okay . \karang tak pasal pasal kena marah/ .

Jadi , untuk ainur mesti kena ade impian sebab ia salah satu tujuan ainur untuk terus menerus hidup dan jadi semangat untuk kejar sesuatu . Impian ainur mestilah untuk jadi

Jurutera Awam

 Sebab aku pilih tu sebab ainur dah ambik tu dari sekolah lagi . sebab ainur bekas budak teknik kuantan .
Bagi ainur lah kej. awam lah yang melengkapi kehidupan kita sebenarnya . Yelah dari kej.awam lah sumber air yang kita minum lah dapat kita gunakannya . Kej.awam lah menyudahkannya . Tapi tak boleh jugak nak lupa yang kej.meki , elek dan lain lain . Senang cerita semua memberikan kita kemudahan dari segi masing masing .

“Yes: I am a dreamer. For a dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.” 
― Oscar WildeThe Critic as Artist
Jadi , Ainur nak share kej yang ainur sayang ni :*

     Kerjaya di dalam bidang Kejuruteraan Awam merangkumi tugas mengenalpasti dan memenuhi keperluan masyarakat, sama ada pada skala kecil (projek luar Bandar) atau berskala antarabangsa (membina janakuasa elektrik). 

Tugas tugas sebagai kej awam ni -->
*Menganalisis dan mengenalpasti keadaan  tapak cadangan projek
*Konsultasi dengan masyarakat setempat tentang tapak cadangan projek
*Perbincangan mengenai plan projek dengan arkitek atau jurutera perunding
*mengambilkira kesan projek terhadap alam sekitar projek
*mengemukakan penyelesaian masalah yang dihadapi oleh sesuatu projek
*merekabentuk sesebuah projek
*mengawasi kualiti pembinaan sesebuah projek
*mengawasi perbelanjaan sesebuah projek


“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.” ― Eleanor Roosevelt
 Hmmm . Serius ainur memang suka gila bidang ni walaupun result spm untuk pengajian kej.awam awam ainur boleh tahan je . Bukan ohsem macam hok lain , ainur tetap nak jugak . Jadi , doakan ainur supaya boleh sambung dekat universiti ataupun politeknik . Mana mana tempat pun asalkan boleh menuntut ilmu dan boleh berusaha untuk jadi jurutera awam yang terbaik . Peaceeee .
P/s : Thanks to mr google hensem kerana beri maklumat .



Older Post | Newer Post